PAARDEN COACHING

paarden coching 

In de drukte van het dagelijks leven vergeten we soms stil te staan bij onszelf en te luisteren naar wat ons innerlijk drijft. Paarden coaching biedt een unieke manier om diepere inzichten te verkrijgen in je eigen gedrag, emoties en uitdagingen.

Paarden zijn van nature sensitief en reageren direct op onze non-verbale communicatie. Dit maakt hen ware therapeuten en perfecte spiegels van onze innerlijke staat.

Het zijn deze prachtige dieren die de emoties en energie van elk persoon weerspiegelen en hen helpen bewust te worden van hun innerlijke wereld. Een paard kan bijvoorbeeld direct reageren op de spanning of ontspanning van een cliënt door zijn lichaamstaal aan te passen. Ze kunnen ook gedragsveranderingen teweegbrengen door het stimuleren van vertrouwen, assertiviteit en emotionele expressie bij de persoon. Het is geweldig om te zien hoe deze dieren als stimulans werken voor persoonlijke groei.”

Waarom is paardencoaching misschien iets voor  jou?

“Bij paardencoaching staat de non-verbale interactie tussen mens en paard centraal, wat een alternatief biedt voor traditionele gesprekstherapie. Door deze unieke communicatie kunnen zowel kinderen als volwassenen diepgaande inzichten en veranderingen ervaren, wat door velen vaak als prettiger wordt beschouwd dan een regulier gesprek met een therapeut.

 
 

Team Paardencoaching

 

In de hedendaagse zakelijke wereld is effectieve teamdynamiek van cruciaal belang. Team paardencoaching biedt een unieke en vernieuwende aanpak om teams sterker en cohesiever te maken. Paarden reageren instinctief op de energie en dynamiek van een groep, waardoor ze waardevolle feedback geven over de onderlinge verhoudingen en communicatie binnen een team.

Tijdens een sessie team paardencoaching worden teams uitgedaagd om gezamenlijk taken met paarden uit te voeren. Dit vereist onderling vertrouwen, heldere communicatie en samenwerking. Paarden pikken direct op wanneer er sprake is van leiderschap, duidelijkheid of juist onzekerheid binnen een groep. Hierdoor worden eventuele knelpunten binnen het team snel zichtbaar en kan er gericht gewerkt worden aan verbetering.

Door samen te werken met paarden in een buitenomgeving, stappen teamleden uit hun comfortzone en krijgen ze de kans om hun teamdynamiek op een frisse en innovatieve manier te herzien. De ervaringen en inzichten die worden opgedaan tijdens de coaching kunnen direct worden vertaald naar de werkomgeving, wat leidt tot sterkere en meer harmonieuze teams.

Coching out of de box

Of je nu streeft naar persoonlijke groei, je leiderschapskwaliteiten wilt verbeteren, of simpelweg een moment van reflectie en plezier zoekt, paardencoaching biedt je de tools en de lol om met nieuwe energie en duidelijkheid je weg te vervolgen.

 

Lakay puber power

coaching voor pubers (11-18)

Lol

Aandacht

Kracht

Accepteren

Yolo

Als puber kan het leven soms best ingewikkeld zijn.

Soms loop je vast en lijken de normale dingen in het leven ineens grote hindernissen.

Ik en mijn paarden leren je letterlijk en figuurlijk deze hindernissen nemen.

Geen saaie gesprekken in een muffe kamer hangend in een stoel, maar fris in de natuur, volop in beweging!!

Lol met de paarden en tegelijkertijd je zelf weer ”uitwikkelen”, op zoek naar je eigen ik.

Leer samenwerken, grenzen stellen, lol te hebben en lekker even te niks doen. Maar ook bootcamp, plannen maken uitvoeren en in actie komen.

Er is tijd voor jou om naar jou te luisteren, je te motiveren en je een spiegel voor te houden om te zien dat je er mag zijn om wie je bent.

Mijn paarden zijn toppers in het troosten, knuffelen en je het zetje te geven waar nodig is. Ik ben er met de een schouder, eventueel zakdoekjes, en motiveer je om door  te gaan.

We gaan opzoek naar je eigen persoonlijkheid zonder oordeel.

We  gaan je leren te  ontspannen en  te accepteren dat je gevoelens er mogen zijn. Ga uit je hoofd en maak samen met de paarden een reis door je lijf.

Ons motto, maak lol met je knol!!!!

Dus ga met ons mee op stap. Leer, lach en ontdek hoe mooi jij bent als mens.

Lakay kids Power

coaching voor kinderen (7-11) 

Lol

Aandacht

Kracht

Accepteren

Yolo

Ieder kind is uniek en heeft recht op een unieke behandeling.

Op stal l’akay zijn er geen hokjes of labels, ieder kind is gelijk. Ik werk met kinderen d.m.v. spellen en activiteiten.

Door mijn motto “lol met je knol” hebben de kinderen ook zeker niet het idee dat ze hier zijn voor coaching of therapie.

Ze vinden het leuk om met de paardjes om te gaan en dit versterkt hun interne motivatie om door te gaan. Hierdoor bouwen ze spelenderwijs aan het krijgen van zelfvertrouwen. Ze leren wie ze zijn, om te gaan met anderen en zelfstandig keuzes te maken.

Waarom spelen de paarden hierin een grote rol?

Paarden zijn vanuit nature kudde dieren.

Ze leven in een grote groep en communiceren vanuit lichaamstaal.

Paarden voelen energieën feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander en spiegelen dat gedrag.

Dat paarden dit kunnen voelen en waarnemen is niks boven natuurlijks maar hoort bij hun natuurlijke eigenschappen om te overleven.

Ze zullen je helpen spanning en emotie los te gaan laten. Dit allemaal gebeurd spelenderwijs met het paard als grote vriend.

Onbewust zet het paard je toe weer te gaan voelen en met jezelf in contact te komen.

Ook is bewezen dat het stofje Oxytocine vrijkomt in het bijzijn van paarden. Oxytocine geeft een gevoel van plezier/vertrouwen en is de tegenpool het stresshormoon cortisol.

Wat doen de paarden dan precies?

Paarden geven altijd direct eerlijke feedback.

Ze oordelen niet en er is geen goed of fout.

Paarden leven in het hier en nu en hebben alle tijd voor het kind.

Ze communiceren door lichaamstaal en zijn gevoelig voor energieën. Hierdoor laten ze vrijwel direct zien wat er bij het kind speelt.

Bij paarden ga je weer voelen i.p.v. denken. Het is heel belangrijk voor kind weer te gaan voelen.

Op school leren kinderen veel te beredeneren vanuit hun hoofd.

Hier leren we de kinderen weer te voelen en uit te spreken.

Wat heb je nodig om je beter te voelen?

Wat zijn jouw grenzen?

Hoe voelen jouw grenzen?

Gevoelens zijn belangrijk.

Gevoelens mogen er zijn.

Paarden laten je weer in balans komen.

Door de driedimensionale beweging van de paarden komen blokkades los en energieën vrij.

Door op een paard te zitten, te voelen en mee te bewegen kan het paard helpen lichamelijke klachten verminderen.

Denk hierbij aan kinderen met autisme, trauma, lichamelijke klachten.

Tot slot paard en kind worden op stal L’akay een team.

Dit alles in een veilige leeromgeving in alle rust buiten in de natuur, waarin samenwerking, verbondenheid en plezier centraal staan.

Locatie verhuur

Ben je op zoek naar een geschikte coach/werkplek?

Wij bieden een rustige en inspirerende werk/coachplek aan, compleet met vier lieve paarden die klaarstaan om jou, cliënten, teams, te ontvangen.

De plek ligt midden in de natuur en de paarden lopen vrij rond.

je zal beschikking hebben over een kleine bak, paddock, weiland en inloopstal. Deze plek is ideaal voor paarden coaches die een gezellige kleinschalige plek zoeken om hun passie uit te voeren.

De Locatie is te huur: 

Per dag/ dagdeel/uur.

1 tot 4 paarden bij te boeken.

Locatie is voor max 6 personen.

Inclusief koffie, thee, limonade.

Bij te boeken, boeren knapzak lunch.

voor gepaste prijsopgaven of vragen stuur een berichtje via het CONTACT formulier  bekijk de foto’s in mijn foto galerij FOTOGALERIJ