DUBBELE LANGE LIJNEN

Het trainen  met dubbele lange lijnen heeft veel voordelen. Zoals het  beleren van het jonge paard. Het paard leert hierbij stap voor stap onbelast wennen aan (teugel) hulpen. Maar ook onbelast trainen van volwassen paarden kunnen hierbij veel baat hebben.Denk hierbij aan paarden die een rug blessure hebben of erg achter de teugel lopen.

Door  onbelast te trainen laat het paard vaak de rug beter los, ontspant beter en zal sneller de hand opzoeken. Ook is dit een goede voorbereiding voor als je het paard wil gaan leren voor de kar te lopen. Met dubbele lange lijnen train je het paard dus vanuit de grond.

Je kunt vanuit longeer positie als in men positie met het paard meelopen. En allerlei leuke oefeningen mee doen en verzinnen waarbij het paard leert zijn lichaam optimaal te gebruiken. Door met twee lijnen te werken kan je het paard soms net wat beter begrenzen en in balans houden als met een enkele longeerlijn.

Werken met dubbele lange lijnen vergt wel wat oefening maar het is zeker een leuke en afwisselende training voor je paard.